Levensloopbestendige tafels met de 3 R's

Bij ons is een duurzame tafel niet zomaar een tafel. Vanuit de circulaire economie gedachte willen we een tafel zo lang mogelijk zijn functie laten behouden, zelfs als de omstandigheden van de klant wijzigen.

Onze tafels kunnen van zichzelf al levenslang meegaan. Maar na een aantal jaar gaat u verhuizen naar een kleinere woning. In de huidige wegwerpmaatschappij is het dan ‘gewoon’ om de te grote tafel weg te doen (in het gunstigste geval naar een kringloop) en een nieuwe tafel te kopen. Verspilling van dure grondstoffen en van veel geld. Dit gaat ons aan het hart en willen we voorkomen.

Daarom willen we graag met jou meedenken. Hoe kunnen we de levensduur van jouw geliefde tafel blijven verlengen. We zien globaal drie mogelijkheden, ook wel de R's bij ons:

  • Resizen
  • Restylen
  • Recyclen

Meubels restylen

Resizen

Het formaat van een tafel kunnen we zowel groter als kleiner maken. Kleiner is in alle gevallen mogelijk. Of je nu gaat verhuizen van een twee-onder-een-kap woning naar een tiny house, een mantelzorgwoning of vanuit een ruime woning naar een kleiner huis: de tafel kan altijd aangepast worden.

Hij kan smaller, korter, van een rechthoek naar ovaal, of van vierkant naar rond. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de eettafel aan te passen naar bijzettafeltjes of enkele boekenplanken. De mogelijkheden zijn eindeloos, zie bijvoorbeeld dit project waarbij een kersentafel van rechthoekig naar rond ging.

De tafel groter maken is vaak ook mogelijk. Bij gezinsuitbreiding of verhuizen naar een groter pand zou een rechthoekige tafel bijvoorbeeld verbreed kunnen worden naar een vierkante tafel. Wij zoeken het extra hout dat past bij jouw tafel en verwerken het in de nieuwe vorm.

Restylen

We kunnen de tafel ook een andere look geven. Op dit moment is een trendy tafel een boomstamtafel met zwart metalen poten. Niets mis mee, die maken we graag voor je. Maar wat als de trend omslaat naar warm klassiek? Dan zouden we jouw geliefde tafel kunnen ombouwen naar de nieuwste trend.

  • We maken van een boomstamtafel een rechte tafel (andersom kan natuurlijk ook)
  • We geven de tafel een houten onderstel
  • We geven het metalen onderstel een andere kleur
  • We geven de tafel een andere kleur
  • We borstelen het blad

Recyclen

Als alle bovenstaande ideeën niet uitvoerbaar zijn is het vaak mogelijk dat we de tafel terugnemen. We geven je vervolgens korting op de aanschaf van een andere tafel zodat jouw inzet tot recyclen wordt beloond.

Hout is namelijk een dure grondstof en houdt zodanig zijn waarde. We proberen jouw oude tafel weer te hergebruiken en een nieuw leven te geven.

Voordeliger

Indien je onze manier van denken omarmt kan je voor een naar verhouding gering bedrag levenslang van je tafel genieten. Of dit nu in een andere stijl, kleur of formaat is.

Als richtprijs voor een doorsnee ombouw kan je denken aan 20%-30% van de nieuwprijs van de tafel.

Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk
duurzame tafel houtsoorten
Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk

Kom langs in de werkplaats

Benieuwd wat we momenteel aan hout op voorraad hebben liggen? Kom dan eens langs bij onze werkplaats.

Maak een afspraak