Ambachtelijke Meubelmaker Madelho

Madelho meubels zijn eerlijke meubels die met passie en vakmanschap worden gemaakt. Waarom we onze meubels eerlijk noemen? Dat komt doordat we een duurzaam bedrijf zijn dat werkt volgens de principes van de circulaire economie.

  • We gebruiken enkel hout van Nederlandse bodem.
  • Onze werkplaats is volledig elektrisch tot de heftrucks toe.
  • We maken geen gebruik van milieubelastende transporten.
  • De grondstoffen die we gebruiken worden gerecycled.

Meer informatie over het gehele proces vind je hier.

Meer dan ambachtelijke meubels alleen

Naast onze handgemaakte meubels beschikken we ook over een houtzagerij en fijnhouthandel. Het is namelijk een behoorlijke uitdaging om kwalitatief goed hout te vinden tegen een nette prijs. Daarom zagen we bomen zelf in onze houtzagerij en bieden deze via onze fijnhouthandel aan tegen een scherpe prijs.

Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk
Ambachtelijke meubelmaker teamfoto
Martijn, Edwin en Hans
Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk

De gezichten achter Madelho

Hout, de mooiste grondstof die er is als je het ons vraagt. Vanaf kinds af aan ben ik al met hout bezig. Mijn liefde voor hout begon al op jonge leeftijd doordat mijn vader in het vak zat. Samen hebben we in de schuur van ons ouderlijk huis veel met hout gewerkt en gingen we samen naar beurzen om nog meer kennis op te doen over houten meubels.

Na het afronden van mijn diploma bij Vakcollege het Gilde wist ik dan ook al dat mijn liefde voor houten meubels groots was en ik hier meer mee wilde doen. De keuze voor een vervolgopleiding was dan ook niet moeilijk en ik ben de opleiding Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam gestart. Deze opleiding heb ik ook met succes afgerond.

Sinds 2016 heb ik een eigen werkplaats waar ik genoeg ruimte heb om mijn creativiteit als meubelmaker uit te voeren. Hier werk ik samen met mijn vader en werknemers aan ons bedrijf Madelho.

Maak een afspraak

Madelho kiest voor recycling

Recycling
Recycling

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het afval is de nieuwe grondstof.

Wanneer je het meubelstuk niet meer ‘nodig’ hebt kan deze bij Madelho ingeleverd worden. Het meubelstuk zal vervolgens verwerkt worden tot nieuwe grondstof. Hoe we dit doen?

Lees meer
Grondstof
Grondstof

Al het hout dat Madelho gebruikt komt van Nederlandse bodem. Dit is duurzamer doordat het hout een minder lange reis hoeft te maken en zo voor minder CO2-uitstoot zorgt.

Exotische houtsoorten zijn bijvoorbeeld mooi, maar doordat ze vanuit alle uithoeken van de wereld komen niet erg milieuvriendelijk.

Lees meer

Madelho

Gebruik
Gebruik

Eindelijk is het zo ver! Je meubelstuk is af en helemaal klaar voor gebruik. Het meubelstuk kan door Madelho thuis geleverd worden, maar natuurlijk is het ook mogelijk om het meubelstuk zelf op te komen halen.

Zodra het meubelstuk bij je thuis staat heb je nog maar 1 taak: genieten van jouw prachtige meubelstuk!

Lees meer
Productie
Productie

Bij Madelho beschikken we over een eigen werkplaats met zagerij en ruimte om de meubels te maken. Alles in de werkplaats is elektrisch en draagt op die manier bij aan een duurzamere productie. Zelfs onze heftrucks en zaagmachine werken niet op brandstoffen als benzine of diesel, deze zijn ook volledig elektrisch.

Lees meer
duurzame tafel houtsoorten
Madelho watermerk Madelho watermerk Madelho watermerk

Kom langs in de werkplaats

Benieuwd hoe we jouw duurzame, droommeubel maken? Kom dan eens langs bij onze werkplaats.

Maak een afspraak